Blog HEMAV

Un ingeniero santcugatense participa en un proyecto de aviones no tripulados

El futur de l’aviació passa per avions de passatgers no tripulats.

Hemav és una empresa catalana especialitzada en el disseny d’avions no tripulats (UAV), que poden desenvolupar tasques de reconeixement del territoricontrol del trànsit i de les xarxes de comunicació, prevenir grans incendis ilocalitzar persones perdudes. El santcugatencÀlex Gomar, membre d’Hemav, ha estat el protagonista de la secció ‘Valors Actius’, on ha explicat l’origen del projecte, en quina fase dedesenvolupament es troba i per on passa el futur de l’empresa. Actualment, centren els seus esforços en la recerca de finançament públicper a innovació, desenvolupament i investigació mitjançant fons europeus. Hemav ha guanyat recentment el programa Empenta 2013, promogut per la Generalitat de Catalunya i per Esade Creapolis i ha estat present a les fires més importants del sector en l’àmbit europeu.

Font principal i  l’entrevista completa en Audio: La Xarxa – Programa La Tarda

Monitoritzar el trànsit, fer un seguiment de les infraestructures, detectar incendis i emissions de CO2 són algunes de les aplicacions de l’avió no tripulat dissenyat per l’empresa Hemav, de la qual l’enginyer industrial santcugatenc Àlex Gomar és fundador. Aquesta iniciativa, sorgida d’alguns estudiants del campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, ja compta amb un prototip operatiu de dos metres de llarg i una capacitat de càrrega d’1,2 quilos de pes que permet la instal·lació d’una càmera i sensors. Hemav entrarà a formar part del viver d’EsadeCreapolis.

Gomar ha explicat en una entrevista al magazín ‘La tarda’ de la Xarxa, coproduït a Cugat.cat (91.5 FM), que el projecte universitari inicial no tenia intenció de convertir-se en una empresa però que l’interès que va despertar en una fira a Bordeus els va animar a tirar-lo endavant.

Gomar ha destacat la gran quantitat d’àmbits que poden beneficiar-se dels serveis d’aquesta tecnologia com el control del trànsit, d’infraestructures i de les collites. Tot en funció, afirma, de la càmera i els sensors amb què es doti l’avió.

Gomar ha explicat que es tracta de tecnologia inicialment militar que ara està començant a traslladar-se a l’àmbit civil. Per aquest motiu, afirma, la legislació encara no és prou clara a molts països, inclòs l’Estat espanyol, que no compta amb un codi de lleis específic per avions no tripulats.

Actualment, l’empresa compta amb un taller a Molins de Rei, des d’on afina la fiabilitat del prototip amb més hores de vol. Les primeres línies de negoci que tenen obertes són l’agricultura de precisió -amb un control dels terrenys agrícoles de grans latifundis- i la inspecció d’infraestructures, amb el control de les línies d’alta tensió.

Hemav ha guanyat recentment el programa Empenta 2013, promogut per la Generalitat i Esade Creapolis i ha estat present a les fires europees més importants del sector.

Font principal i tall de l’entrevista en Audio: Cugat.cat

Deja un Comentario

Tu email no va a ser publicado.

Sedes Principales

Barcelona

Headquarters – Hemav Technology

Fontsanta 46. 08970 Sant Joan Despí

Barcelona (ESPAÑA)

(+34) 932 202 063

info@hemav.com

 

Brasil

Hemav Brasil

Rua Melo Póvoas, 106 – Jaraguá, Maceió

Alagoas 57022-230 (BRASIL)

(+55) 62 3624 3065

info@hemav.com

USA

Hemav Agrotech Inc

2655 LeJeune Rd., Suite 810 – Coral Gables

Florida 33134 (USA)

info@hemav.com

Amsterdam

World Trade Center

Strawinskylaan 381

1077 Amsterdam

info@hemav.com