Blog HEMAV

Endesa usará drones para supervisar la red eléctrica

Els aparells teledirigits, equipats amb càmeres, s’utilitzen com a complement de les inspeccions amb helicòpters.

Aquest dispositiu respon a les directrius de sostenibilitat i protecció ambiental de la Companyia.

Manresa, 30 de setembre de 2013 

Endesa ha començat a utilitzar drones equipats amb càmeres d’alta resolució a la Catalunya Central per enregistrar i revisar l’estat de la xarxa elèctrica. Aquests aparells aeris no tripulats permeten inspeccionar les línies sobretot en punts de difícil accés, de manera que són una mesura complementària a les termografies que es fan amb helicòpters.

La iniciativa s’ha introduït al Bages i és previst que en els propers mesos també es porti a terme, per extensió, a les comarques centrals. Aquests vehicles teledirigits, que pesen entre dos i quatre quilos i que un cop desplegats fan 75 centímetres de llargada, estan equipats amb càmeres d’alta resolució estabilitzades giroscòpicament que permeten captar imatges de les línies, especialment en zones amb accessos complicats, i sense haver d’interrompre el servei als clients. Es caracteritzen per ser molt estables en ple vol, la qual cosa permet fer gravacions d’alta qualitat.

D’aquesta manera s’agilitzen les inspeccions en detall dels elements del cablejat aeri, ja que no s’ha de programar un tall en el subministrament perquè els tècnics pugin als suports i examinin la infraestructura, cosa que millora la qualitat i la continuïtat del servei, alhora que aporta més seguretat.

D’altra banda, la Companyia també ha començat a utilitzar aquests avions no tripulats per verificar l’amplada dels corredors i corriols de seguretat que es troben a sota i als costats de la línia i que actuen com a tallafocs. A més, també estan pensats per a reconeixements aeris del terreny en cas de situacions d’emergència i s’està estudiant si és possible incorporar-los una càmera termogràfica com la que porten els helicòpters per fer revisions de línies.

Els multicòpters –de quatre, sis o vuit aspes– es poden telecomandar a uns 3 quilòmetres o més de distància i són capaços d’enlairar-se i aterrar tot sols mitjançant la propulsió elèctrica, així com de mantenir la posició i l’alçada automàticament gràcies a un GPS i a un control baromètric d’altura. Com a mesura de seguretat incorporen un sistema que, en cas de pèrdua de senyal, retornen al punt de partida.

La Companyia, pionera en la utilització de drones per revisar línies elèctriques, va començar a utilitzar els aparells per primer cop el passat mes de maig a l’Alt Camp i formen part del Plans de Manteniment de les infraestructures de la Companyia a Catalunya.

Més Informació:

El Periódico

Europapress

La información

ABC

Diari de Girona

Deja un Comentario

Tu email no va a ser publicado.

Sedes Principales

Barcelona

Headquarters – Hemav Technology

Fontsanta 46. 08970 Sant Joan Despí

Barcelona (ESPAÑA)

(+34) 932 202 063

info@hemav.com

 

Brasil

Hemav Brasil

Rua Melo Póvoas, 106 – Jaraguá, Maceió

Alagoas 57022-230 (BRASIL)

(+55) 62 3624 3065

info@hemav.com

USA

Hemav Agrotech Inc

2655 LeJeune Rd., Suite 810 – Coral Gables

Florida 33134 (USA)

info@hemav.com

Amsterdam

World Trade Center

Strawinskylaan 381

1077 Amsterdam

info@hemav.com